Nederland het beste op het WK Freestyle Voetbal!

 

Tijdens het WK Freestyle Voetbal, Superball 2023 in Praag, zijn wij als Nederland op de 1e plaats geëindigd! Jesse Marlet werd wereldkampioen bij de battles van de heren! Hugo Vliese werd wereldkampioen bij de Challenge en Sick Three competitie! Last but not least, werd Bodhi Bos 2e tijdens Iron Man! En er is nog zoveel meer freestyle talent in ons landje - zo waren zij niet de enige freestylers die mooie prestaties hebben neergezet!

 
 

De Nederlands kampioen Jesse Marlet uit Amersfoort werd dit jaar Wereldkampioen in Freestyle Voetbal! In 2020 won hij ook de wereldtitel tijdens Superball, al voelde dit toch als een specialere overwinning. In de halve finale versloeg hij namelijk de negenvoudig wereldkampioen Erlend Fagerli uit Noorwegen! In de editie van 2020 was Erlend Fagerli er niet bij. Dit geeft Jesse dan nu ook echt het gevoel dat hij nu wereldkampioen is geworden en de nummer 1 heeft verslagen. Jesse is de eerste freestyler die hem na al die jaren weer eens van de titel afstoot.

Tijdens de halve finale van SuperBall 2023 trof Jesse de Noor tegen zich. Dankzij zijn gloednieuwe flip en vele nieuwe trucs wist hij Erlend onder druk te zetten en de overwinning binnen te slepen. Het is een battle waar we nog jaren op zullen terugkijken. Een fantastische battle van enorm hoog niveau. Zie hieronder de beelden:

 
 

In de finale van SuperBall mocht Jesse het opnemen tegen zeer gretige Patshaw uit Amerika. Voor hem was het zijn eerste SuperBall finale en traint hij al jaren voor dit moment. Als nog wist Jesse overtuigend de titel te pakken en is Jesse zijn droom uitgekomen - Wereldkampioen Freestyle Voetbal! Wat een geweldige prestatie van de Nederlander! Wat hebben we genoten.

 
 

Dan even over naar de vrouwen. Ondanks een goede battle van Jasmijn Janssen tegen de huidig wereldkampioen Caitlyn uit de USA strandde ze helaas dit jaar in de Top 16. Caitlyn zelf eindigde in de finale op de 2e plaats. Verder wist Britt zich te plaatsen bij de beste 8 van de Next Gen competitie. Heaven Rietdijk wist als geen ander haar unieke style te laten zien bij de dames.

 
 

Over unieke stylen gesproken, Hermen wist een geweldige prestatie neer te zetten. Hij eindigde voor het eerst in de Top 8 in het WK. In elke battle wist Hermen nieuwe trucs te laten zien, maar voornamelijk vanuit zijn eigen style. Zo drukte hij een stempel in de wereldwijde community. Zijn style is zo uniek dat vele met genot naar hem zaten te kijken. Zie hierboven zijn overwinning in Top 16 tegen de Braziliaan Gabriel.

 
Guido van Moorselaar