Het eerste Freestyle Voetbal Weekend

 
P1020498bw.jpg

Vorig weekend vond het eerste Freestyle Voetbal Weekend plaats in Nederland.
Nog niet eerder was er een tweedaags freestyle voetbal evenement met overnachting georganiseerd voor de Nederlandse freestyle voetballers. Door dit te realiseren was het een fantastische start van 2018 voor de community. Vanuit Freestyle Voetbal Nederland en in samenwerking met Streetkings hebben we iets moois kunnen neerzetten. 

In samenwerking met Streetkings (de pioniers van het hedendaagse straatvoetbal) mochten wij gebruik maken van hun locatie, Kings Dome. Kings Dome beschikt over een toffe overdekte hal met daarbij een kantine waar we helemaal ons ding konden doen.
 

 
IMG-20171110-WA0013.jpg
IMG-20171110-WA0010.jpg
 
 
IMG-20171110-WA0012.jpg
 

Het weekend stond in het licht van het delen van onze passie, plezier hebben maar ook het ontwikkelen als freestyler. Tijdens deze twee dagen stonden er verschillende activiteiten op het programma. Zo werden er bestaande & nieuwe competities gehouden, werden er presentaties over de geschiedenis van de sport + tips & tricks voor de freestylers gegeven en was er een internationale freestyler aanwezig als gast!

De Engelse freestyler Josh Sanders was aanwezig om de overige 28 freestylers te entertainen met zijn creatieve freestyle skills, maar daarnaast ook de verschillende competities te jureren.  Zo introduceerde we tijdens het weekend de drie competities: Best Upper & Sitdown Set en Best Trick competitie. Hiernaast werd de competitie Iron Man gehouden & ook niet te vergeten de battles.

Op de vrijdagavond kregen de freestylers een 'schoolles' over de geschiedenis van onze sport Freestyle Voetbal. Zo kunnen we teruggaan naar de begin jaren 1900 waar de eerste elementen terugkomen tijdens circusacts. In de begin jaren 2000 werd echt de sport ontwikkeld. 
Naast dat we de freestylers mee hebben genomen door de geschiedenis van Freestyle Voetbal, was er ook nog een Tips & Tricks presentatie. In deze presentatie gaven wij meer informatie over hoe zij zich beter kunnen ontwikkelen als een freestyle voetballer. Bijvoorbeeld door te beginnen met doelen te stellen, het specifieker kijken naar trainingen, hoe het beste voor te bereiden op battles, maar ook hoe om te gaan met spanningen waarbij de mindset van belang is. Zo hebben we vanuit Freestyle Voetbal Nederland onze kennis gedeeld met de freestylers om zich zo verder te ontwikkelen.

Winnaars van de competities: 
Best Upper Set: Mart Pool
Best Sitdown Set: Rowdy Heinen
Iron Man: Bodhi Bos
Best Trick: Aron Nijland

Het was een fantastisch weekend!

 
 
 
Guido van Moorselaar