Top 4 & 16 voor Nederland tijdens het WK!

 

Op donderdag 22 februari vond het DAZN World Freestyle Masters plaats in Tokyo, georganiseerd door de World Freestyle Football Association (WFFA). Dit toernooi is het officiële Wereldkampioenschap in onze sport Freestyle Voetbal. De beste 16 freestylers en de beste 8 freestylesters uit de wereld namen het tegen elkaar op, waarvan 1 freestyler & freestylester uiteindelijk bekroond werd als Wereld Kampioen.

Voor Nederland was dit een zeer speciaal Wereld Kampioenschap. Voor het eerst waren er namelijk twee Nederlanders (zowel heer als dame) die ons land vertegenwoordigen op dit kampioenschap. De 19 jarige Jasmijn Janssen en Jesse Marlet waren vanuit de WFFA verkozen om deel te nemen aan het WK. Dit kwam door hun goede resultaten in het jaar 2017. Zo werd Jasmijn 2e op het Europees Kampioenschap in Manchester. Jesse werd vorig jaar Nederlands kampioen, winnaar van Winterball, Atlantic Freestyle Football Open, eindigde 4e tijdens het EK en belandde tijdens het open WK in de Top 8.


 
Jasmijn Janssen

Jasmijn Janssen

Jesse Marlet

Jesse Marlet

 

De dames mochten in Tokyo het WK aftrappen. Jasmijn nam in haar eerste battle het op tegen de Chileense Cata Vega Pina. 
Jasmijn won overtuigend met alle drie de stemmen van de juryleden Bengau (Rusland), Andrew Henderson (Engeland) en Tokura (Japan). Zeker haar laatste ronde was sterk. Bekijk hieronder haar battle terug: 

 
 
28460098_10213885280780665_1290205737_o.jpg
28408131_10213885281020671_567369094_o.jpg

In de halve finale mocht de Apeldoornse freestylester het opnemen tegen Kalina uit Polen. Jasmijn startte de battle erg goed en maakte het de vice wereldkampioen van 2017 behoorlijk lastig. Helaas was haar laatste ronde die keer niet zo sterk. Hierdoor ging Kalina uiteindelijk door naar de finale.  

Voor Jasmijn was het WK nog niet over, ze moest namelijk nog voor de derde plaats battlen. 
Haar tegenstander was Lucia uit Tsjechië. Zij stond als nummer twee gerankt dit toernooi. Ze was tijdens de battle tegen Jasmijn erg stabiel en in derde ronde showde ze haar Jordan Stall. Jasmijn kon net niet meegaan met haar niveau. Wel kunnen we heel trots terugkijken op de battles die Jasmijn tijdens het WK heeft neergezet en uiteindelijk ook als nummer 4 van de wereld weer in Nederland landde. Bekijk hieronder de halve finale & derde plek battle van Jasmijn!

De winnares van de halve finale battle van Jasmijn, Kalina, mocht het in de finale opnemen tegen de Amerikaanse freestylester Caitlyn. Een battle wat zeker het kijken waard is. Kalina werd uiteindelijk bekroond tot de Wereldkampioen van de dames. Zie hieronder de video:

 
 

Bij de Top 16 battles mocht Jesse (bij de 8ste en ook de laatste Top 16 battle) het opnemen tegen de Brazilaanse freestyler Ricardinho. Hij staat ook wel bekend als de Wereldkampioen van vorig jaar. Een tegenstander die je eigenlijk ook niet in de eerste ronde van het WK wil treffen. Jesse moest dan ook meteen alles uit de kast halen om een kans te maken tegen de Braziliaan. Daartegenover wist Ricardinho dat Jesse een groot opkomend talent is en dat hij keihard had getraind voor dit WK.

Dit resulteerde dan ook in één van de beste battles van het toernooi! Jesse had drie fantastische rondes, maar dit gold ook voor de Braziliaan. Uiteindelijk liet Ricardinho net iets meer zien waardoor hij door mocht naar de volgende battle. Voor Jesse eindigde helaas het toernooi al na de eerste battle. Al heeft hij een fantastische prestatie neergezet tegen de Wereldkampioen van vorig jaar. Zie hieronder de battle Jesse vs Ricardinho!

 
 
26236994_10213887964687761_813375402_o.jpg
28500280_10213887966767813_1409041203_o.jpg

De finale van het Wereldkampioenschap Freestyle Voetbal ging tussen de Poolse freestyler Michryc & de Braziliaan Ricardinho. Twee fantastische freestylers stonden tegenover elkaar die beide streden om de Wereldkampioen te worden.
De creatieveling Michryc werd bekroond tot de nieuwe Wereldkampioen van Freestyle Voetbal.
Bekijk de finale van het WK hieronder:

DSC_8464-e1519833903533.jpg

Hier de reactie van Michryc over het winnen van het WK: “Winning this title is an amazing bonus to my career. I’m grateful that I’m still so much in love with freestyle and I still can win a world champion title without really taking competitions too seriously. This achievement means that staying true to myself and following my passion was the best choice I ever made in my freestyle journey.”


Mocht je alle battles terug willen zien van het WK (wij kunnen alvast garanderen dat dat het zeker waard is), dan kan dat via het officiële YouTube kanaal van de WFFA: YouTube
Veel kijk plezier!

 
Guido van Moorselaar