Football Tournament 010

 

Op zondag 19 november 2017 werd er in Rotterdam het Football Tournament 010 gehouden! Het evenement werd speciaal georganiseerd voor Stichting Jarige Job. De voormalig NK van 2009, Nick Zieren was de organisator van dit mooie initiatief! Het evenement had een Futsal toernooi met daarbij een Freestyle Voetbal battles & challenges.

Er zijn in Nederland maar liefst 60.000 kinderen die hun verjaardag niet vieren, stichting jarige job zet zich in voor deze kinderen. Deze stichting maakt een einde aan dit verjaardagsleed en trakteert deze kinderen op een leuke verjaardag. 

Eén week hiervoor vond nog het NK plaats in Utrecht, nu waren er 15 freestylers aanwezig om tegen elkaar te battlen en mee te doen met de challenge! Soufiane Bencok, wereldwijd bekende freestyle voetballer & straatvoetballer, was aanwezig om te jureren. Hij hoefde niet alleen te jureren, de Nederlandse freestylers Rowdy Heinen en Guido van Moorselaar hielpen hem.

De challenge ging van start met het onderdeel wie kan de meeste Around the Worlds achter elkaar uitvoeren. Vervolgd door de meeste Hop the Worlds, de langste combo, de meeste 2 revolutions in combo en de Sick Three (combinatie van 3 freestyle trucs). Jesse Marlet werd bij elk onderdeel de winnaar. Op de tweede plek (op basis van de score van alle onderdelen) eindigde de 15 jarige Gert de Nooijer. Maarten Schoemaker uit Almelo werd 3e tijdens de Freestyle Voetbal challenge. 

Tijdens de knock out battles waren er 4 Nederlandse freestylers die voor het eerste meededen met een freestyle voetbal toernooi, Ender, Jay, Sharif & Elizabeth. De Belgische freestyler Abdoul nam ook deel aan het toernooi, die was samen met Soufiane Bencok meegereisd naar Rotterdam. Leuke battles kwamen voorbij met uiteindelijk als battle voor de derde plaats Bailey tegen Abdoul & de finale battle Jesse Marlet tegen Mart Pool.
De battle om derde plaats werd gewonnen door de Belgische freestyler Abdoul. De finale tussen de nummers 1 & 3 van afgelopen Nederlands kampioenschap werd gewonnen door de Nederlands kampioen Jesse Marlet, die weer een fantastische battle liet zien. Waar de 15 jarige Mart Pool niet aan kon tippen ook ondanks zijn goede performance. 
Zij sloten de battle op een opmerkelijke manier af, namelijk met een stuk van hun double routine (show waarbij twee freestylers hun trucs combineren). 

Ondanks dat het freestyle voetbal toernooi snel achter het NK plaatsvond en op korte termijn was georganiseerd, heeft het zeker goed gedaan voor de ontwikkeling van de deelnemers.
Op naar de volgende freestyle voetbal evenementen!
 

 

Finale battle - Mart Pool vs Jesse Marlet

 
 
Guido van Moorselaar