International Freestyle Football Tournament - Veenendaal.png
 

For the freestylers: registration & more info -> click here


 

Op zondag 26 mei vertonen de beste Nederlanderse freestyle voetballers en een aantal internationale gasten hun kunsten tijdens het International Freestyle Football Tournament in Veenendaal. Freestyle is het kunstzinnige broertje van het ‘gewone’ voetbal, waarbij het draait om al hooghoudend trucs uit te voeren met een bal. De deelnemers halen als ware kunstenaars allerlei trucjes uit met de bal: zittend, staand, met voeten, hoofd, knieën, schouders en borst. Dat belooft dus een groot spektakel te worden!

Na de groepskwalificaties, die begin van de dag zullen plaatsvinden, battlen de beste 16 freestylers tegen elkaar. Uiteindelijk zal een van de freestylers worden bekroond als de winnaar van het International Freestyle Football Tournament in Veenendaal!

Regels
De regels van het toernooi zijn als volgt: twee freestylers ‘battlen’ drie keer een halve minuut tegen elkaar. Drie juryleden beoordelen de prestaties van de freestylers onder meer op moeilijkheidsgraad, originaliteit, uitvoering van de trucs, variatie en show. 

Organisatie
Freestyle Voetbal Nederland organiseert in samenwerking met Team Veenendaal, de tweede editie van een freestyle voetbal toernooi in Veenendaal.
De stichting Freestyle Voetbal Nederland is opgericht om meer structuur en toegankelijkheid te bieden voor de Nederlandse freestyle voetbal community. Zij wil ervoor zorgen dat de freestylers zich verder kunnen ontwikkelen en het podium krijgen wat ze verdienen. Zij is toegewijd om freestyle voetbal te laten groeien op gebied van het bewustzijn van de sport en deelname, om zo deze sport naar een hoger niveau te tillen.

Kom kijken!

Tijden: 13:00 - 17:00 uur

13:00 – 14:30  Groepskwalificaties
15:00 – 16:45 Top 16 - Finale

Locatie:
Stadsstrand, Veenendaal