Lubasz Freestyle Night 2018

 
Lubasz omslag.png

Afgelopen weekend vond de 5e editie plaats van het Poolse toernooi Lubasz Freestyle Night!
Het is het grootste winter freestyle voetbal evenement in Europa. Er waren 150 freestylers die deelnamen aan het toernooi. Naast vele buitenlandse freestylers deden er ook Nederlandse freestylers aan mee, waaronder Rowdy Heinen, Mart Pool, Bodhi Bos en Bailey de Regt.
De Nederlander Stijn de Winter was ook aanwezig, om toffe footage te schieten voor de aftermovie van Lubasz Freestyle Night.

Tijdens de kwalificatie battles waren de Nederlanders op dreef! Drie van de vier freestylers behaalde namelijk de Top 32 battles. Mart Pool eindigde uiteindelijk in de Top 32 op de 19e plek. De Franse freestyler Mathieu Pierron versloeg de Nederlander. Rowdy Heinen & Bodhi Bos bereikte beide de Top 16 battles. Zij mochten daarna het tegen elkaar opnemen om te kijken wie er bij de beste 8 van Lubasz behoorde. Rowdy ging er met de winst vandoor.
In de Top 8 battle mocht hij het opnemen tegen de Engelse freestyler Griffin. Griffin liet tijdens zijn battle zien dat hij in vorm was, waardoor het voor Rowdy erg lastig werd om met de overwinning er van door te gaan. Zo eindigde voor Rowdy het Lubasz toernooi tijdens de Top 8 battles. Griffin bereikte de finale, alleen behaalde niet de eerste plek, dat deed de Poolse freestyler Mikolaj.

Mart Pool

Mart Pool

Rowdy & Bodhi tijdens hun battle in de Top 8

Rowdy & Bodhi tijdens hun battle in de Top 8

Bailey de Regt

Bailey de Regt

Foto's gemaakt door: Stijn de Winter

De Top 16 battles van Lubasz Freestyle Night werden live uitgezonden via Facebook. Die video is terug te zien via de volgende link: https://www.facebook.com/FangolPl/videos/733371600119793/ 

De Top 16 battle tussen Bodhi Bos & Rowdy Heinen is terug te zien op: 15 minuten en 30 seconden.
De Top 8 battle van Rowdy tegen Griffin start op: 52 minuten.


Finale battle - Mikolaj (Polen) vs Griffin (Engeland)

 
 
 
Guido van Moorselaar