Ball, de theatershow van Nasser el Jackson

 
nasser 2.jpg

Nog niet eerder was er een freestyle/straatvoetballer die een eigen theatershow had. Nasser el Jackson maakte hier deze week verandering in. Samen met zijn choreograaf Guilherme Miotto werkte hij maanden lang om dit neer te zetten. 

De première van zijn theatershow Ball vond plaats in 's-Hertogenbosch, waar hij drie dagen achter elkaar te bewonderen was in een uitverkocht Verkadefabriek. Geen muziek of lichtshow, het is puur, Nasser volgt zijn instinct. Het is een show waar hij met zijn bal, voeten en de vloer muziek maakt. Zijn bewegingen en expressie van zichzelf zorgt ervoor dat het publiek wordt geëntertaind. 45 minuten lang, in één stuk door en ook nog eens in zijn eentje, laat hij zijn voeten spreken en mixt hij zijn choreografie met freestyle- en straatvoetbal en dans.

Nasser bouwt de voorstelling rustig op. Stukje voor stukje komen er steeds meer nieuwere skills naar voren. Zo zijn natuurlijk de groundmoves van Nasser, zijn blocks, sitdowns en uppers niet weg te denken. Tijdens deze theatershow laat hij zien dat onze sport een kunstvorm is.

Nasser zal nog zeker in 18 andere theaters te zien zijn met deze unieke theatershow. Zo zal hij touren door Nederland, waaronder de steden Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Eindhoven en niet te vergeten zijn eigen stad Tilburg. Maar Nasser zal niet alleen te bewonderen zijn in Nederland, ook gaat hij naar het buitenland om zijn kunsten te vertonen.

Zorg ervoor dat je bij jouw theater in de buurt Nasser support en geniet van de show! 

Voor meer info: https://www.facebook.com/corpomaquina/

 
 
 
Guido van Moorselaar