2019 van start met het Freestyle Voetbal Weekend!

 
P1020634.JPG

Op 4 en 5 januari werd er in samenwerking met Dynamo Jeugdwerk Eindhoven de tweede editie van het Freestyle Voetbal Weekend georganiseerd!
Met een groep van 25 freestylers werd er behoorlijk wat plezier beleefd. Het weekend stond in het licht van het delen van onze passie maar ook het ontwikkelen als freestyler. Tijdens deze twee dagen stonden er verschillende activiteiten op het programma. Zo werden er bestaande & nieuwe competities gehouden, werd er een presentatie gegeven over een speciale trainingsmethode en was er een internationale freestyler aanwezig als gast!

De Italiaanse ‘lower’ legende Luca Chiarvesio kwam speciaal over naar Nederland voor het Freestyle Voetbal Weekend. Hij staat bekend om zijn lower freestyle, dit zijn de trucs die worden uitgevoerd tijdens het staand hooghouden met de benen en voeten. Hij is sinds vorig jaar de eerste freestyler die een 4 revolution truc uitvoerde. Zo ging hij vier keer om de bal heen met zijn benen zonder de bal er tussen nog te raken. Voor vele bijna niet meer te volgen met het oog, zo snel dat het gaat. Luca is voor vele Nederlandse freestylers een voorbeeld. Het was dan ook fantastisch om hem te mogen ontvangen tijdens dit event. De Nederlandse freestylers konden samen met hem trainen, genieten van zijn skills, maar ook zijn kennis ontvangen.

Tijdens het weekend hadden we 3 competities: Best Trick, Iron Man & Sick Three. De laatst twee genoemde competities zijn zeer populair onder de lower freestylers, dat was dan ook geen gekke combinatie met Luca als gast. Hugo Vliese werd bij alle drie de competities bekroond als winnaar! Naast deze drie competities werd er een nieuwe concept geïntroduceerd en getest: Duo Battles. Zo stonden de freestylers niet 1 vs 1 meer te battlen maar 2 vs 2.

 
P1020639.JPG
 

Op zaterdag kwam Melvin Dirks ook langs om wat toffe beelden te schieten, zie hieronder het uiteindelijke resultaat! Het was een top weekend!

 
 

En hier de zeer waardevolle en interessante presentatie van Luca over Lowerbody training!

 
 
 
Guido van Moorselaar