Laura 3e & Jesse 5e op het WK freestyle voetbal!

 

Drie minuten, twee spelers, en één bal. 's Werelds beste freestyle voetballers streden tegen elkaar tijdens de Red Bull Street Style World Finals, waaronder drie Nederlanders.
Nederland was dan ook naast Polen het enige land met de meeste gekwalificeerde deelnemers vanuit 1 land.

Jasmijn Janssen, Laura Dekker en Jesse Marlet mochten Nederland vertegenwoordigen in Warschau, Polen. Op 21 november vond de kwalificatie dag plaats. Jasmijn behaalde helaas niet de top 4 en dus de finale dag. Laura Dekker daarentegen mocht zich wel aansluiten bij de top 4. En bij de heren wist Jesse Marlet alle 5 battles van de groepsfase te winnen met geen enkele stem tegen zich. Hij wist zich dan ook te plaatsen voor de beste 16 van de wereld.

Foto: Stijn de Winter

Foto: Stijn de Winter

Foto: Stijn de Winter

Foto: Stijn de Winter

De dag erna, in de top 16, mocht Jesse het opnemen tegen Griffin uit de UK. Ook deze battle wist hij te winnen met alle (vijf) de stemmen voor. In de kwart finales battlede Jessetegen de runner up van de vorige editie, genaamd Ko-Suke uit Japan. Het eindigde in een zeer spannende battle met geweldige skills. Helaas wist de Nederlander met 1 stem te weinig niet te winnen.
Uiteindelijk eindigde Jesse als 5e op het WK, wat een geweldige prestatie is met al deze toppers.

 
 
Foto: Stijn de Winter

Foto: Stijn de Winter

Foto: Stijn de Winter

Foto: Stijn de Winter

Laura Dekker mocht het in de top 4 opnemen tegen de Poolse Aguska. Helaas wist ze hier niet te winnen, maar stond er wel 1 belangrijke battle nog op het programma. De battle om de derde plaats.
Laura wist in zeer overtuigende battle alle 5 de juryleden te laten stemmen voor haar in plaats van Kalina. Een geweldige prestatie voor Nederland en de nog 18 jarige Laura Dekker. Uiteindelijk wist Aguska de titel bij de dames te pakken. Waar Erlend Fagerli wist te winnen bij de heren.

 
 

 
Guido van Moorselaar