International Freestyle Football Tournament Veenendaal

 
Foto: Stijn de Winter

Foto: Stijn de Winter

Het stadsstrand in Veenendaal stroomde zondagmiddag 26 mei vol met jeugdige baltovenaars. Aanleiding voor hun komst was het International Freestyle Football Tournament. 35 atleten vanuit 12 verschillende landen namen het in verhitte battles tegen elkaar op, om te bewijzen wie in 3x dertig seconden het meest met een bal kan.

Foto: Stijn de Winter

Foto: Stijn de Winter

Foto: Stijn de Winter

Foto: Stijn de Winter

Onder muzikale begeleiding van DJ Michaël Riza en aangemoedigd door een heuse MC Randy Koetsier leven de voornamelijk jonge fans mee met iedere balbeweging. ,,Eigenlijk is zo’n toernooi gewoon een dagje uit’’, biecht Pool op. Ondanks zijn nog jonge leeftijd werd de scholier afgelopen jaar tweede tijdens het NK. ,,Dankzij deze sport leer je veel mensen kennen. Voor de buitenwereld - en tijdens die paar minuten op het podium - lijkt het een grote concurrentiestrijd, maar onderling is veel respect en gezelligheid.

Maar natuurlijk werden er ook prijzen gepakt die werden gepresenteerd door de drie juryleden: Rowdy Heinen, Yassine Abderrahim en Conor Reynolds. De titel bleef in Nederland en werd gewonnen door Jesse Marlet. Op de tweede plek eindigde Mohammad Akbari van Iran en de derde plek ging naar de Fransman Logan.

Foto: Stijn de Winter

Foto: Stijn de Winter

Foto: Stijn de Winter

Foto: Stijn de Winter

Het freestyle voetbaltoernooi is een evenement dat de potentie heeft om nog veel groter te groeien, meldt Sjoerd van Stokkum van Team Veenendaal. Dat heeft het vandaag wel laten zien. Ik denk dat we rustig kunnen zeggen dat een paar duizend mensen door de dag heen hebben genoten van het freestyle voetbal en de gemoedelijke sfeer.'' 
 
 
 
 
Guido van Moorselaar