Laura 3e & Jesse bij de Top 8 van de World Finals

 
© Dean Treml/Red Bull Content Pool

© Dean Treml/Red Bull Content Pool

© Dean Treml/Red Bull Content Pool

© Dean Treml/Red Bull Content Pool

 
 

Vrijdag 15 november vonden de Red Bull Street Style World Finals plaats in Miami! Onze twee Nederlanders, Jesse Marlet & Laura Dekker wisten zich allebei te plaatsen voor dit toernooi. Op 13 & 14 november vonden de groepskwalificaties plaats. Laura & Jesse moesten zichzelf nog wel bewijzen om uiteindelijk te behoren bij de beste 4 dames en de beste 16 heren. Voor beide was dit gelukt en hadden ze geweldige battles neergezet. Zo mochten ze dus op vrijdag 15 november hun kwaliteit tonen op de stage.

Jesse wist in de Top 16 te winnen van de Fransman Jordan Meunier. Jordan was dit jaar nog jurylid bij het NK en wist wat Jesse in zijn mars heeft. Alsnog was Jesse hem te sterk af en wist hij drie goede rondes zien met eigenlijk geen fouten.
Laura mocht tijdens de halve finale het opnemen tegen de wereldkampioen Aguska. Het was een zware battle en helaas wist Laura niet te winnen. Wel had ze nog de kans om met de bronze plak naar huis te gaan. En dat deed Laura, ze wist te winnen van Kalina uit Polen.
Jesse mocht het opnemen tegen Boyka de Colombiaan. Eerder dit jaar wist hij van Boyka te winnen tijdens Pantherball. Helaas, lukte het hem tijdens de Red Bull Street Style World Finals niet. Boyka belandde uiteindelijk in de finale.

Ricardinho uit Brazilië en Melody Donchet uit Frankrijk wisten de titel te winnen. Heel opmerkelijk werd Erlend Fagerli, na vele competities onverslagen, eruit geknikkerd door Ricardinho en zeer terechte winnaar dan ook uiteindelijk. Bekijk hieronder de battles terug.



 
Guido van Moorselaar