Laura Europees Kampioen & Jesse 3e plek!

 
image1.jpeg

Op 20 & 21 oktober vond het Europees kampioenschap freestyle voetbal plaats in Berlijn! Vanuit Nederland deden er 5 deelnemers mee, Frank van der Wielen, Rowdy Heinen, Mart Pool, Laura Dekker en Jesse Marlet. De Nederlanders hadden een zeer goede kwalificatie dag, de heren eindigde allemaal in de Top 32 van het EK. Frank kon zich helaas niet kwalificeren voor de finale dag. Rowdy en Mart moesten tijdens de Top 32 battles het tegen elkaar opnemen, één daarvan kon dus zich plaatsen voor de finaledag/top 16 van het EK. In een zeer gelijkopgaande battle wist Mart Pool de overwinning naar zich toe te trekken. Zie hieronder de battle tussen de twee Nederlanders.

Laura Dekker had zich op de eerste dag gekwalificeerd op de nummer 1 positie en won alle kwalificaties battles. Jesse Marlet ging ook met overtuiging door naar de beste 16 van het EK. Mart Pool mocht het in de Top 16 opnemen tegen VLO. Een tegenstander waar Jesse meerdere keren tegenover stond en wat tot spannende battles opleverde. Helaas, kon Mart Pool de jury niet overtuigen en was de Zweedse freestyler VLO nog te sterk af.

Jesse wist in de Top 16 overtuigend te winnen . In kwart finales had hij een mooie battle tegen Guzik, waar hij zijn klasse weer zijn klasse toonde aan het publiek. Zie de video hieronder. In de halve finale mocht hij het opnemen tegen de Noor Erlend die huidig maar ook meervoudig wereldkampioen is. De battle was zeer close alleen wist de wereldkampioen toch de overwinning naar binnen te slepen. Jesse kon zich toch nog op het podium werken door te winnen van VLO in de derde plaats battle. Zie de video hieronder.

Laura Dekker zat in behoorlijk goede flow tijdens dit toernooi. Ze behaalde de finale en mocht het opnemen tegen Lucia, meervoudig vice wereldkampioen en wereldkampioen in 2012. Laura liet haar geweldige niveau ook zien in de finale en wist zich als eerste Nederlander zich te bekronen als Europees kampioen freestyle voetbal! De 18 jarige Laura Dekker heeft geschiedenis geschreven en daar zijn we super trots op!
Zie hieronder de finale battle!

 
Guido van Moorselaar