King of Freestyle - Parijs

Op zaterdag 19 mei vond er voor het eerst het King of Freestyle toernooi plaats in Parijs.
16 mannen en 8 vrouwen werden geselecteerd vanuit de hele wereld om deel te nemen aan dit internationale toernooi. Waaronder 2 Nederlanders Jesse Marlet & Laura Dekker. Het toernooi werd georganiseerd door SPEEN het freestyle voetbal merk van de Franse freestyler Wassim ‘Wass’ Benslimane.

Het toernooi werd gehouden in een fantastische locatie namelijk een circustheater uit 1852, Cirque D’Hiver. Het circustheater was gevuld met 1500 bezoekers en de sfeer zat er vanaf de eerste minuut goed in!

Voor Laura Dekker was dit haar eerste internationale toernooi. Zij heeft de laatste jaren erg hard getraind en verdiende deze plek dan ook als geen ander. Ze moest haar eerste battle opnemen tegen de Chileense Cata. Er was niet iets te merken dat het voor Laura haar eerste internationale toernooi was! Ze zetten een geweldige battle neer en ging door naar de halve finale!

Daar trof ze de Europees kampioen van vorig jaar, Aguska uit Polen. De Poolse freestylester wist geen goede performance neer te zetten en maakte voor haar doen veel fouten. Laura daarentegen was in een goede flow. Toch wist Aguska de overwinnen naar haar toe te slepen. Al moest eigenlijk Laura verkozen worden als de terechte winnaar en finalist van King of Freestyle.

In de finale wist Aguska zich wel te herpakken. Zij won overtuigend haar battle tegen Paloma uit Spanje.

Jesse Marlet mocht in de eerste battle het opnemen tegen de Oostenrijkse freestyler Martin Schopf. Martin heeft een unieke style met block variaties (trucs waarbij men de bal klemt met het lichaam). Het was dan ook een battle met twee verschillende stijlen. Het was een mooie battle maar wel meteen lastige battle voor Jesse. Toch wist hij de overwinning naar zich toetrekken!

In de kwart finales mocht hij zich klaarmaken voor de battle tegen de wereldkampioen van vorig jaar, Ricardinho uit Brazilië. Een loodzware opgave maar in freestyle voetbal kan alles gebeuren. Ricardinho maakte in zijn eerste ronde meteen een aantal grote fouten. Jesse wist hier op te anticiperen en zetten hem onder druk. De Braziliaan kwam niet in zijn flow en Jesse zetten een geweldige performance neer! Jesse versloeg dan ook de wereldkampioen en mocht door naar de halve finale!!

Ook daar stond hem een zware klus te wachten. Jesse mocht het namelijk opnemen tegen de Noor Erlend Fagerli, de wereldkampioen van 2016. In de battles hiervoor liet Erlend al zien dat hij in goede vorm was. Deze lijn trok hij ook door en kwam met de gruwelijkste combinaties. Jesse deed ook nog een schepje erbovenop bij de performances die hij die avond al had laten zien. Helaas was Erlend te sterk. Erlend Fagerli ging door naar de finale.

Tijdens de finale mocht Erlend het opnemen tegen de Poolse freestyler MichRyc, meervoudig wereldkampioen. Een battle van wereldklasse, geweldig om te zien! De Noorse freestyler Erlend wist de juryleden te overtuigen en ging naar huis met de King of Freestyle trofee!

Het was een geweldig en uniek toernooi! Het evenement is terug te kijken via de volgende link: https://youtu.be/GpSFgsDqKW4