Meltdown Festival in Apeldoorn!

 

Op zondag 7 juli vond het Freestyle Voetbal Toernooi plaats op het Meltdown Festival in Apeldoorn! Het publiek werd vermaakt met toffe battles van de Nederlandse community. Naast het freestyle voetbal was graffiti, freerunnen en straatvoetbal ook te vinden op het Marktplein.

Het toernooi begon allereerst met de groepsfase. De freestylers werden in drie groepen verdeeld, waar ze tegen elke freestyler in hun groep moesten battlen. Daaruit maakte de juryleden een ranking voor de knockout fase. Er was een jurypanel aanwezig die al jaren in de freestyle scene zitten, namelijk Pim de Boer, Toine Rombouts en Rowdy Heinen.

Foto: Mart Pool

Foto: Mart Pool

Foto: Mart Pool

Foto: Mart Pool

Als side event werd er voor het eerst de Call me Maybe competitie georganiseerd. De Call Me Maybe competitie was in die week geïntroduceerd bij de NEXTBALL competitie in Riga. De juryleden vroegen om bepaalde freestyle trucs die de freestylers moesten uitvoeren (kan van alle categorieën zijn).
Elke freestyler heeft maximaal twee pogingen bij de Call me Maybe competitie. Mocht de truc niet lukken gaat de truc naar de volgende freestyler. Lukt de truc binnen twee pogingen, dan krijgt de freestyler een punt. De freestyler met de meeste punten binnen de tijd wint de competitie. Tijdens het Meltdown Festival werd Douwe Schmersal bekroond als eerste Call me Maybe winnaar in Nederland!

Na de side competitie gingen we verder met het hoofdprogramma, de knockout battles, 3 minuten, 2 freestylers, 1 bal. Het werden steeds closere battles, waaronder de strijd om de 3e plek . Joran Engelen wist deze te bemachtigen. In de finale stonden Bodhi Bos en Finn Eekkerk tegenover elkaar. Twee freestylers die bekend staan om hun lower kwaliteiten. De battle was zo close dat de jury besloot om tijdens de finale nog een extra ronde te doen. Uiteindelijk wist Finn Eekkerk Bodhi te verslaan. Hieronder de beelden van de finale en aftermovie!

 
 
 
Guido van Moorselaar